Forgácsolás, Ruko

Mi az a CBN és mitől jobb mint a szilícium karbid, vagy a korund?

A CBN-nel mélyre köszörült forgácshornyoknak köszönhetően az élek teljesen élesek. Ideális sorja- és rezgésmentes süllyesztéshez és sorjázáshoz acélban, öntvényben, színes- és könnyűfémben.

A RUKO folyamatosan fejleszti forgácsoló szerszámait

Az új RUKO nagy teljesítményű kúp- és sorjázósüllyesztőknél a forgácshornyok köszörülése CBN eljárással történik a tömör, edzett anyagba. A CBN (köbös bórnitrid) lényegesen keményebb az olyan hagyományos csiszolóanyagoknál, mint a szilícium karbid, vagy a korund.

A nagyobb keménységnek köszönhetően a köszörülési folyamat során az anyagszerkezetet simán vágja át, így az élek méretpontosabbak és élesebbek.

A legjobb eredmények alacsony forgácsoló sebességeknél érhetőek el. A robusztus szerszám minden szokásos ipari felhasználású anyaghoz megfelelő, mint pl. nemvas fémek, nemesacél lemezek, termoplasztikus és duroplasztikus műanyagok, valamint minden szokásos acéllemezhez. A DIN 335 szerinti kúp- és sorjázó süllyesztők különösen alkalmasak finom kivitelű, A és B alakú, DIN 74 szerinti süllyesztésekhez.

A RUKO vágóspray, vagy a RUKO vágópaszta alkalmazásával a szerszám élettartama és a munkadarab felületminősége lényegesen jobb.

close

🤞 Ne maradj le az újdonságokról, akciókról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj a legfrissebb ajánlatainkról és akcióinkról!