Fülvédő, Munkavédelem

Kötelező fülvédő 80 decibel felett?

Így igaz, hiszen minden olyan zaj, ami meghaladja a 85 decibelt halláskárosodáshoz vezet.

A statisztikák azt mutatják, hogy Magyarországon a hallássérültek száma a lakosság egytizedét érinti, és az érintettek száma folyamatosan növekszik.

Persze nem minden halláskárosodás eredeztethető a nem megfelelő munkahelyi körülményekből, viszont a zajos munkahely nagyban hozzájárul az egyre romló statisztikai adatokhoz. A felnőttek körében a tartós hangzavar az, ami a legtöbbször szerepet játszik a halláscsökkenésben. Sajnos nem kizárólag a cégek hibáznak, sokszor az alkalmazott bújik ki a saját érdekeit szolgáló kötelező munkavédelmi kiegészítő viselése alól.

Modern fülvédőink amellett, hogy megfelelő hallásvédelemmel vannak ellátva, kényelmi szempontból is ideálisak – könnyű, puha, párnázott kialakításuk akár egész napos viselet mellett sem okoznak kényelmetlenséget.

Betartani és betartatni

Az emberek többsége sajnos ameddig ténylegesen nem tapasztal kényelmetlenséget, nem veszi igazán komolyan a védelmi kérdéseket. A halláskárosodás hosszú folyamat – így amikor fiatalon napi szinten hangos munkagépek között jár-kel a szakember, még nem is gondolja, hogy néhány éven belül megsínyli az óvatlanságát.

Hány decibel felett érdemes a munkavédelmi fülvédő után nyúlni?

Az emberi hang, amikor beszélgetünk egymással, körülbelül 60 decibelen történik; ha kiülünk az autópálya leállósávjába, akkor a folyamatos forgalom nagyjából 80 decibel értékű hangzavart generál. A betonfúró – persze gépfüggő,azonban – hosszútávon már hozzájárul a halláskárosodáshoz a maga 95 decibelével. Ha pedig bemegyünk egy gyárba, 100 decibel hangos zaj vesz minket körül –körülbelül mintha 8 órán keresztül egy rock koncertet hallgatnánk közvetlenül az első sorból.

Fülvédőink praktikus, kényelmes kialakításával könnyedén megelőzhető a baj >>

close

🤞 Ne maradj le az újdonságokról, akciókról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj a legfrissebb ajánlatainkról és akcióinkról!