Cégtörténet

Kiváló szakmai kapcsolatok, 11 neves német gyár hivatalos képviselete

A Zorex Kft. 1990-ben alakult és azóta töretlenül működik. Indulásunktól kezdve elköteleztük magunkat a német prémium szerszámok iránt. Ezt közvetítjük az ügyfeleink, kereskedőink és nagy végfelhasználó Partnereink felé. Ezen kívül körülbelül 75 hazai beszállítóval dolgozunk azért, hogy minél szélesebb körben tudjuk kiszolgálni Vásárlóink igényeit.

Ez idő alatt 11 neves német gyárral alakítottunk ki szoros együttműködést, akiktől rendszeresen importálunk prémium szerszámokat. Ezek a gyártók általában klasszikus kéziszerszámokat, szerelő szerszámokat, szerelőkulcsokat, forgácsoló eszközöket, mérőeszközöket előállító cégek, mint például a Knipex, a Wiha, a Ruko, a MIB vagy a BMI.

Röviden bemutatjuk képviselt gyártóinkat:

Az 1882-ben alapított vállalat fő profilja a fogók gyártása. A Knipex nevet 1942-ben regisztrálták.

A Knipex márkanév magában hordozza a megbízhatóságot. A gyártó nagy gondot fordít a felhasználói elégedettségre, így minden egyes eszközt egyenként vizsgálnak be. Ez időigényes, mégis az egyik legfontosabb munkafolyamat, ugyanis ez gondoskodik arról, hogy garantáltan megfeleljenek a szakemberek magas követelményeinek az egész világon!
 
A gyártói program jelenleg 100 fogótípust, összesen több mint 900 különböző változatot foglal magában. A sorozat speciális szerszámokat is tartalmaz vágáshoz, sztrippeléshez és préseléshez, ezeket a szerszámokat előszeretettel alkalmazzák az űrkutatásban, a napenergia-technológiában és az optikai szál telepítésében.
 
A Knipex nagyfeszültségű szigetelt szerszámok széles körű programját is kínálja.
 
A Knipex jó hírnevet szerzett magának, hogy erős innovátorként működik a területén, olyan termékekkel, mint önzáró vízszivattyú-fogók (“Alligator” fogók), precíziós nyomógombos vízszivattyú-fogók (“Cobra” fogók), nagy tőkeáttételű mini csavarvágók (“Cobolt” vágók) és párhuzamos állkapocs-, racsnis kulcsok (“Fogókulcs”).
 

A Wiha egyike a világ vezető kéziszerszám gyártóinak. Több, mint 80 évvel ezelőtti alapítása óta világszerte tevékenykedő vállalattá nőtte ki magát. Európában, Ázsiában és az USA-ban működő gyárai a mai napig a Hahn család tulajdonában és irányítása alatt állnak.

A Wiha minőségi prémium szerszámok átfogó választékát kínálja, melyek jellemzői a legkorszerűbb gyártási technológiák, az alkalmazáshoz igazodó innovációk, a kiváló ergonómia, a kiemelkedő minőség, az abszolút megbízhatóság és a hosszú élettartam. Röviden: Szerszámok, amelyek érezhetően megkönnyítik munkáját – tools that work for you.

A Wiha felelősséggel és innovációk révén halad a sikeres jövő felé.

Ipari minőségű csavarhúzók, nyomaték csavarhúzók, cserélhető pengéjű csavarhúzók, fogók, imbuszkulcsok, behajtóhegyek, sörétes és cserélhető fejű kalapácsok, mérőeszközök, 1000 V szigetelt termékek széles választéka található meg kínálatukban. Mára a villanyszerelők kedvenc márkája lett.

 

A Ruko gyár 1974 óta szakosodott forgácsoló szerszámok gyártására. A kiváló minőségű, Németországban gyártott precíziós szerszámok az iparág és a kereskedelemben dolgozó szakemberek számára kiváló minőségű szerszámokat kínálnak.

Magas minőséget képvisel a forgácsoló szerszámok, csigafúrók, speciális fúrók, kúpos lemezfúrók, lépcsős fúrók, kúp- és sorjázó süllyesztők, menetvágó szerszámok, magfúrók, mágnestalpas fúrógépek, turbómarók, szármarók, lyukfűrészek, fűrészek, sorjázók, csavaros lemezlyukasztók, betonfúrók, fafúrók területén.

A fémforgácsolás területén megbízható partner.

A MIB Messzeuge Germany GmbH egy Németországban (Spangenbergben) 1977-ben alapított gyár – termékeit világszerte forgalmazza. A vállalat tudatosan tervezi, gyártja és fejleszti tovább minőségi termékeit. A változatos méretben kapható eszközei lehetővé teszik, hogy még a legspeciálisabb helyzetekre is megoldást tudjanak nyújtani.

A különböző mérőeszközök között mind az analóg, mind a digitális változatok nagy népszerűségnek örvendenek.

A rendkívül széles termékkínálatában igyekszik minden szakágban helytállni, amelyhez mérési területek tartoznak.

Hosszmérő eszközök, furatmérők, mélységmérők, mikrométerek, tolómérők a hagyományostól kezdve, az akár extra mérési tartományig bezárólag, különböző kialakítással elérhetők.

A különböző geometriai mérőeszközök, mint körzők, rajztűk, talpas és sima derékszögek, szögmérők a mérési feladatok, különböző beállítások tökéletes kiegészítői. Mivel mérőeszközeik többsége nemesített acélból készül, ezáltal ellenállóbb a mechanikai behatásokkal szemben.

Optikai mérőfelszerelések – nagyítók, mikroszkópok, a legapróbb mérésekhez. Választékukban megtalálható például optikai szögmérő, mérőmikroszkópok, lupék, endoszkópok.

Mérőórák, szögtapintók a hozzátartozó mágneses mérőóra állványokkal.

A metrikus meneteken kívül számos különböző típus megtalálható kínálatukban, mint például colos menetek sablonja. Prizmák, vízmértékek.

Vonalzók, sablonok, mérőszalagok, hézagoló szalagok, menetes és dugós idomszerek, mérőhasáb készletek is a gyártási program részét képviselik.

 

Mérőszalagok, vízmértékek, digitális vízmértékek, lézeres távolságmérők, zollostokok, mérőrudak, kerekes távolságmérők széles választékát kínálja, német prémium minőségben.

A több, mint 60 éve működő gyártó fő célja, hogy megfeleljen a “Made in Germany” hírnévnek és hagyományainak. Minden erőfeszítésük arra irányul, hogy modern, a piaci igényeket kielégítő eszközöket biztosítson a szakembereknek, akik ezáltal sikeresen, hatékonyan tudnak előrehaladni. Kiváló minőségű, első osztályú mérőeszközöket gyárt, melyek tökéletesen eleget tesznek a kereskedelem és az ipar legmagasabb követelményeinek. A BMI-nek sikerül újra és újra ötvöznie a hagyományt az innovációval. Rengeteg szabadalommal rendelkezik, a lézeres szintezés technológiájával pedig az egyik úttörő a piacon.

Hagyomány, tapasztalat, innováció- ezek jellemzik a mintegy 125 éves múltra visszatekintő német Bessey céget, amely ipari minőségű gyorsszorítók, racsnis szorítók, egykezes szorítók, szorító csipeszek, derékszögszorítók, lemezollók széles választékát kínálja, német prémium minőségben.

„Aki felhagy azzal a törekvéssel, hogy jobbá legyen, felhagyott azzal, hogy jó legyen”. A cégalapító Max Bessey jelmondata a jelenre és a jövőre nézve is mérvadó.

1889-ben Max BESSEY Stuttgart-ban megalapította a BESSEY & Sohn Acélhúzó Üzemet. Ettől fogva a vállalat folyamatosan üzemel és bővíti kínálatát. Az 1930-as években a BESSEY megkezdte a kézi szorítók gyártását és innentől számos szabadalom alapján mutatta meg erejét az innováció területén. 1979-ben a BESSEY a nagy múltú Diener Szerszámüzem átvételével – a piacon már ismert Erdi lemezvágó ollókkal – lerakta a vágástechnika alapjait.

A BESSEY & Sohn cégből jött létre 2004-ben a szorítás- és vágástechnikával foglalkozó BESSEY Tool és a BESSEY Präzisionsstahl, a tiszta- és nemesacél vezető német előállítója és kereskedelmileg független beszállítója. A BESSEY egyedülálló helyzete – mint szerszám- és húzott acél előállító – döntő minőségi előnyöket biztosít.

A BESSEY Tool a profilsínekhez és nyers orsókhoz szükséges alapanyagot közvetlenül a BESSEY Präzisionsstahl-tól szerzi be, és egész pontosan tudja, hogy a különösen igénybe vett alkatrészekhez milyen anyagminőségre van szükség. Hiszen a BESSEY Präzisionsstahl a tiszta acélt változatlan minőségben, a legnagyobb pontossággal, a legmodernebb berendezésekkel állítja elő és ellenőrzi.

A MOB Peddinghaus minőségi kéziszerszámainak gyártása 1873-ban kezdődött. Mára a kalapácsok és kéziszerszámok talán legátfogóbb választékát kínálják, a gyártói program pedig folyamatosan bővül. Kínálatuk sokoldalú, több ezer kéziszerszámból áll, a fogóktól, feszítővasaktól, szerszámegységektől és satuktól kezdve az építkezési eszközökig. A minőség iránti elkötelezettségüket a szerszámaikra vonatkozó kiemelkedő garancia és az ISO 9001 tanúsítványunk bizonyítja.

Termékeik nem csak funkcionálisan bizonyítanak, hanem ergonomikusak és biztonságosak is egyben. A gyártó folyamatosan tesz azért, hogy szerszámai által a szakemberek egyre hatékonyabban, biztonságosabban és kényelmesebben tudjanak dolgozni.

A Schröder szerszámok sikertörténete 1948-ban kezdődött – mára világszerte használják prémium szerszámaikat. Kínálatában ipari minőségű csavarhúzók, bitek bitkészletek törtcsavar kiszedők, hajtókarok széles választéka áll. A Schröder termékek gyártása mára a Peddinghaus cégcsoporthoz tartozik, így egy helyről, kényelmesen beszerezhetők.

A vállalatot 1945-ben alapították, és azóta gyárt kiváló minőségben marhabőr és öntött műanyag szerszámtáskákat, szerszámkoffereket, notebook koffereket, szerszámtárolókat széles választékban. Ezeket saját európai gyárukban állítják elő. Ezáltal gyorsan tudnak szállítani.

A PARAT termékek általános jellemzője a magas minőség, a precíz kialakítás, a gyár ugyanis a 100%-os vásárlói elégedettségre összpontosít.

A PARAT gyár az egyedi szakértelem és az egyedi termékmegoldások specialistája.

A PARAT különféle prémium tárolási megoldásaiban egy dolog közös: a lehető legnagyobb funkcionalitást és az exkluzív kidolgozást ötvözik. Több évtizedes tapasztalat és a legkülönfélébb alkalmazási területek szakembereivel való szoros együttműködés révén ad professzionális megoldásokat. A legapróbb részletekig átgondolva, minden területen tökéletes.

Fejlesztőik a legmagasabb német minőségi szabványok szerint fejlesztik a holnap tárolási megoldásait. Mindig nyitott füllel fogadják ügyfeleik javaslatait. Mert nemcsak jól terveznek, hanem jól is csinálják: a legjobb anyagokat vetik alá precíz minőség-ellenőrzésnek a kiterjedt fejlesztési folyamatok során. Így születnek új, intelligens tárolómegoldások a szerszámokhoz, a csúcstechnológiás, önállóan gondolkodó IT-töltőtokokhoz vagy a tűzoltók számára mércét jelentő biztonsági lámpákhoz.

Az újrafelhasználható vagy újrahasznosított anyagok beszerzésétől és felhasználásától a gyártási folyamaton át a marketingig, a CO₂-semleges szállításig és az építkezésen történő felhasználásig – a PARAT termékek életciklusa fenntartható értékeket követ.

 

A Dress Werkzeuge 1969 óta gyárt kiváló minőségű forgácsoló szerszámokat az ipar részére. Az olyan szektorok által elvárt magas követelmények, mint az autóipar, felállították számukra a mércét.

A minőség és az ökológiai tudatosság ugyanolyan fontos a Dress Werkzeuge GmbH & Co. dolgozói számára, mint a gondosan és következetesen ellenőrzött gyártási folyamatok.

A Friedrich Dick vállalat 1778 óta gyárt ipari minőségű reszelőtárcsákat, különféle speciális (Riffel) reszelőket, ráspolyokat, reszelőlapokat, kiváló német minőségben. A több száz éves szakmai tapasztalat a modern csúcstechnológiával ötvözve garantálja az könnyen kezelhető, tartós eszközöket, amelyekkel hatékony a munka ipari, kereskedelmi és magáncélú felhasználásnál egyaránt.

close

🤞 Ne maradj le az újdonságokról, akciókról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesülj a legfrissebb ajánlatainkról és akcióinkról!